Saturday, October 31, 2015

Latvijas radio 3 Etnovēstis

Naskākie folkloras draugi jau noteikti būs pamanījuši, ka ēterā un tīmeklī var noklausīties jaunu raidījumu par etnolietām. Anetes Stuces veidotais raidījums jau piesaistījis jauniešu uzmanību. Kā nu ne? Pati Anete ir jauna un viņas raidījuma klausītāji arī.

Tomēr paši etnoprodukti, par kuriem ziņo Anete savās Etnovēstīs, nereti jau ir labi zināmi visām paaudzēm, aprobēti Latvijā un arī ārvalstīs. Kā nu ne! Kultūras eksports laikā, kad materiālās lietas jau gāžas no veikalu plauktiem, kļūst arvien nozīmīgāks.

Par to stāstīts arī šajā raidījumā, ko ar patiesu prieku ievietoju te:

Friday, October 16, 2015

Tuvojas dejotāju jubileju sezona!

Jau sestdien, 17.oktobrī savu dzimšanas dienu svinēs Gaigalavas folkloras kopa Purineņš, kura ir visčaklākā tautas dejas kopšanā Rēzeknes pusē. Te jāatzīmē, ka gaigalavieši Rasmas Igaunes vadībā jau  cenšas spert soļus pāri Latvijas robežām un 2015. gada pavasarī bija aibraukušī aplūkot Lietuvas Tautas dejas konkursu Kurtuvēnos.


Tad sekos horeogrāfes, tautiskās dejas kustības ilglaicīgas vadītājas un deju svētku virsvadītājas Ingrīdas Edītes Saulītes jubiles Lielkoncerts Latvijas nacionālajā Operā un Baletā 2015. gada 26. oktobrī.

Cik tad vairs tālu un 14. novembrī 35. dzimšanas dienu svinēs piormā latviešu deju folkloras kopa Dandari.

Novembra (28. novembrī) beigās arī svarīgs notikums Līvānu folkloras kopa Ceiruleits