Friday, April 18, 2008

Dejas dienā – dejas sacīkste! Informācija presei

Tautas dejas sacīkstes Vedam danci fināls notiks sestdien, 26. aprīlī Rīgas Latviešu biedrības Baltajā zālē no 10.00 līdz 13.00. Sacīkstē piedalīsies labākie jaunie dejotāji no visiem valsts novadiem, kuri sacentīsies par Zelta, Sudraba vai Lielā dejotāja nosaukumu trīs tautas dejas veidos – Pāru dejā, Skalu dancī un Polkā.

Sacīksti Vedam danci vērtēs starptautiska žūrija, ko vadīs Latvijas pārstāve, XIV Deju svētku virsvadītāja Ingrīda Saulīte. Zīmīgi, ka Tautas dejas sacīkste Vedam danci katru gadu notiek Starptautiskajā dejas dienā, ko Latvijā pēdējā laikā sāk atzīmēt aktīvāk.

Dejotāji sacīkstes finālam ir sagatavojuši Vidzemes žīgas un polkas, kas ir interesantas ar daudzveidīgajiem lēcieniem un griezieniem. Visinteresantākā sacīkstes deja solās būt Skalu dancis, kas pieļauj ļoti lielas improvizācijas iespējas.

Reizē ar dejas sacīksti Rīgas Latviešu biedrībā notiks arī muzikantu konkurss Klaberjakte un dziedātāju konkurss Dziesmu dziedu, kāda bija. Visi folkloras konkursi ir izglītības programmas Pulkā eimu, pulkā teku daļa. Konkursu finālus rīko Rīgas Latviešu biedrība.

Papildinformāciju par gatavošanos sacīkstei var iegūt tautas dejas apguves mājas lapā http://dancolaci.blogspot.com
Ar sveicienu – Ernests Spīčs

No comments: