Thursday, May 15, 2008

Lietuvas tautas dejas sacīkste Patrepsyne 2008












Ceturtdien Šauļu Arēnā notika Lietuvas 1. tautas dejas sacīkste Patrepsyne. Kāpēc pirmā? Tāpēc, ka pirmo reizi uz sacīksti bija ieradušies visu vecumu dejotāji no visiem valsts novadiem(izņemot Viļņu).

Sacīksti rīkojā Šauļu Universitātes Mākslas pedagoģijas katedra, vad. Dr. Ramute Gaučaite. Sacīkstes vadītāja Diāna Martinaitiene.

Sacīksti vērtēja profesionāla žūrija – horeogrāfe Jūrate Čepaite no Klaipēdas, Jūrate Šemetaite, Inga Kriščūniene abas no Tautas kultūras centrā Viļņā, Vidas Alis no Šauļu Universitātes (visi Lietuva)un Ernests Spīčs (Latvija)

Mūzikas pavadījumu spēlēja Šauļu bērnu folkloras kopu kapelas. Attēlā var redzēt Arūnas Stankus kapelu.

Latvijas pārstāvis Ernests Spīčs izvēlējās īpašu pāri, kam pasniedza balviņu par saderīgāko dancošanu – Laimas konfekšu kārbu. Attēlā Diāna Martinaitiene ar Ernestu Spīču kopā ar lietuviešu dejotāju pāri – Lauru Štendelyti un Luku Samuilu.

Lietuviešu Patrepsyne ir līdzīga mūsu tautas dejas sacīkstei Vedam danci. Atšķirība ir tāda, ka lietuvieši dejo tikai pāru dejas. Kopīgais ļauj fantazēt par nākotnes iespējām – rīkot kopīgu superfinālu, kurā sacenstos labākie abu valstu dejotāji.

2 comments:

Anonymous said...

Vau!Tas būtu super, ja butu konkurss strap abām valstīm... :)

Ernests said...

Protams, ka būtu super! Jāmēģina sarīkot.