Monday, November 16, 2015

Uguns. Nāve. Gaisma.


Šogad Lāčplēša dienā Babītes skolēnus un jaunsargus ar mūsdienīgi sievišķīgu skatījumu uz mūžīgo kara un strēlnieku tēmu folkloras uzvedumā "Uguns. Nāve. Gaisma" uzrunāja koklētāja Rozīte Katrīna Spīča, vijolniece Rasa Jansone, māksliniece un dejotāja Sandra Sabīne Jaundaldere, dejas meistars un bungotājs Ernests Spīčs. Uzvedumā dzeju lasīja aktieris Ģirts Rozentāls. Producēja Arvīds Deģis.
Attēlā: Nāves deju dejo Sabīne, muzicē Rozīte.

Folkloras uzvedumā skanēja tautas dziesmas, ko dziedāja un spēlēja Latvijas Folkloras izrāžu (www.folkshow.lv) solistes Rozīte K. Spīča un Rasa Jansone. Te dziesmu saraksts.
  1. Kur tu jāsi, bāleliņi?
  2. Es gulu, gulu; man sapnī rādās
  3. Cīrulīti, mazputniņi
  4. Ai, zalā birztaliņa
  5. Iebrauca Saulīte
Dejas ar Uguns, Nāves un Gaismas maskām dejoja un viedus vārdus teica māksliniece, sakrālās dejas dejotāja Sandra Sabīne Jaundaldere. Bungoja un puišus dancināja, kā arī ievadvārdus teica interaktīvā folkloras uzveduma idejas autors,  dejas meistars Ernests Spīčs. A. Čaka dzeju lasīja aktieris Ģirts Rozentāls. Gaismoja un skaņoja Babīes KN speciālisti. Uzvedumā piedalījās Nacionālo karavīru biedrības priekšsēdētājs Edgars Skreija.

Pašam grūti spriest par to, kā patika citiem. Tāpēc piedāvāju mazu ieskatu mediju ziņās. Ko par šo uzvedumu raksta citi?
Leldes Drozdovas – Auzānes foto un ziņa Babītes portalā http://www.babite.lv/lv/fotogalerija-lacplesa-dienas-pasakumi-pinkos/
Madaras Rudzītes sagatavotajās LTV Kultūras ziņās par jaunajiem etnoproduktiem tika izmantots uzveduma videomateriāls.


No comments: