Friday, July 8, 2016

Pārsteidzoši! Poļu tautas deju kopai 1. vieta

Tieši tā! Poznaņas "Poligrodzianie" dejotāji, kuri ne tikai dejo tautas dejas, bet arī lieliski dzied, kuriem vienīgajiem ir arī savi muzikanti pelnīti tiek novērtēti ar 1. vietu un naudas balvu 700 eiro.
 Foto no Poligrodzienie mājas lapas
Protams, Gruzijas dejotāji no Batumi ir ārpus konkursa tādēļ, ka ir profesionāls ansamblis.  Tas nozīmē, ka Grand Prix  (1000 eiro) viņiem jau ir nopelnīts pirms ierašanās.

Otrajā vietā ir armēņu ansamblis Amberd. Lieliskie armēņu seno tautas deju kopēji no Ečmiadzinas katedrāles. Balvas apmērs 600 eiro.

Trešā vieta ir dalīta. Latviešu skatuviskās dejas kopa "Talsu kurši" to dala ar otru skatuviskās un tautas dejas ansambli no Armēnijas, ko sauc "Mush". katram ansamblim balva – 500 eiro.

Tik augstu vērtējumu nesaņem ne abas Turcijas deju grupas, ne abi "Zalkši" no Rīgas, ne "Līksme" no Daugavpils, ne arī baltkrievi no Vitebskas. Tiesa, viņi saņem papīra maisiņus, kurās ir pārsteiguma balvas no svētku atbalstītājiem.


Ko, lai saka? Tas gan ir pārsteigums, kas varbūt liks mūsu skatuves deju kopām padomāt par savu darbību, par to, ka jākopj sava novada, savas tautas deju folklora, lai patiešām ar lepnumu varētu teikt "Mēs dejojam tautas deju!" un tas būtu taisnība.

Protams, vēl ir citas alternatīvas – turpināt dejot tās dejas, ko kāds jau nodēvējis par šlāgerdančiem, veidot profesionālu dejas grupu, kas dejo izcilas horeogrāfijas vai varbūt meklēt jaunus ceļus dejas mākslā, jo iespēju jau ir daudz.

2 comments:

Andris said...

Skaistas gan tās poļu dejas. Paldies par ieskatu.

ātrais internetā said...

Kāds tur pārsteigums, es viņus redzēju klātienē un ne par ko nebrīnos!