Thursday, January 29, 2009

Nāk danči Ventspilī!


Ventspils ir sekmīgi pievienojusies to pilsētu pulciņam, kur regulāri notiek tradicionālo deju saviesīga dejošana, ko mūsdienās sauc par dančiem.

Ventspilī līdz ar to viss kārtībā ar pirmo soli!
Izrādās, ka Ventspils pozitīvais piemērs iekustinājis arī citus kurzemniekus:)

Lūk, ko raksta Lija Dunska no Talsiem

Šeit satikušies danču spēlmaņi no visas Latvijas - Talsiem, Cēsīm,laikam arī no Jūrmalas.
Līga (Ventspils danču kluba rīkotāja Līga Reitere) iedeva tādu iedvesmu, ka atbraucot mājās, zināju, ka arī pie mums danči ies vaļā.

Un tā jau arī notika - notiek mēģinājumi, lai apgūtu danču spēli, cik nu ar savām ilgi nespēlētājām rokām iespējams un uz aprīli jau būs pirmais pasākums.

Tomēr, kam lustīgas kājas, tas var doties uz Ventspili. Mūs aicina Līga Reitere!
Lasiet paši Līgas aicinājumu:)

Kater mēneš pēzdigo sestdien Ventiņos Kultūrs centra i danč. Tas i vens lustigs vakriš, kur rōzā polk, muger danc, skroder, garjo danc, žīg, elender, un cits jestrs dančs lec joun un vec, nav no svār va tu nāk vens pats va jem līdz vesel bār, rūm petiek un dancat daba viss. Ka vel ontlig muzikant uzrastes, ta but danč kā pa kāzam. Pesist takt var kurš katers no publik, bet le vilkt ermōņiks un čīgat pijol, vaig patstāvigs muzikants. Tapeic, ja tu padzierd, ka netāļ no Ventiņem i kādz cilēks, kas gatavs spēlet, ta tik pado zīņ. Mēs saštimmes tos danč gabals un raus vaļ uz nebēd.
Atpūt un lustigs prāts i garantets. Pasākums bez maks.
Uz tikšnes!

No comments: