Monday, January 4, 2016

35 Senlejas dejas un spēles

Danču pēcpusdiena kopā ar folkloras kopu SENLEJA

Siguldas folkloras kopa “Senleja” 2016. gada 10. janvārī plkst. 16.00 Siguldas novada Kultūras centrā aicina uz danču pēcpusdienu “35 danči un spēles, kas tiek rīkota, uzsākot folkloras kopas “Senleja” 35. darbības gadu.
Publicitātes foto no kopas Senleja mājas lapas

Danču pēcpusdienā aicināti piedalīties gan lieli, gan mazi siguldieši un citu novadu iedzīvotāji, kam interesē tautas tradicionālās dejas un ir prieks kopīgi dancot un priecāties.

Mēs dejosim tādas mūsu dejas kā Goda solis, Siguldas saimniekdancis, Vidzemes žiga un Vidzemes ekuseizs, trīs Tūdaliņa veidi, Garais dancis un Rozā polka, kā arī citas mūsu, lietuviešu un citu tautu tradicionālās dejas. Ik pa laikam tiks spēlētas arī spēles un iets rotaļās. Katrs dancis vai spēle tiks veltīta kādam folkloras kopas mīļam draugam, atbalstītājam vai folkloras kopas “Senleja” dalībniekam. Muzikanti būs Aiga Auziņa (akordeons) un Santa Jermičuka (cītara), bungas spēlēs ik dancī cits folkloras kopas “Senleja” dalībnieks.

Veselā miesā ir vesels gars, saka tautas paruna un senlejieši tam piekrīt, tāpēc savu jubilejas gadu vēlas uzsākt dzīvespriecīgi, ar dančiem un spēļu rakstiem. Siguldas folkloras kopa “Senleja” dibināta 1981. gada 7. janvārī. Jubilejas gadu senlejiešiiecerējuši svinēt trejādi – gadu uzsākt ar danču pēcpusdienu, jūnija sākumā svinēt Senlejas goda dienu – Ziedu dienu brīvdabā un gada beigās uzsākot sava trešā dziesmu diska “Senlejas dziesmu rota” ierakstus.

Siguldas folkloras kopas “Senleja” dibinātāja un ilggadēja vadītāja ir Aina Salmane(1937 – 2013), kura vairāk nekā 30 gadus vadīja folkloras kopu “Senleja”, pa šiem gadiem veicinot arī folkloras kustības attīstību Latvijā, ar savu pedagoga prasmi iedvesmojot daudzu citu folkloras kopu rašanos un to vadītāju vadīšanas prasmju pilnveidošanos. Pa šiem gadiem folkloras kopas “Senleja” darbībā piedalījušies daudzi siguldieši, kuri papildinājuši savas zināšanas par tradicionālo kultūru un veidojuši savu attieksmi, svinot gadskārtu svētkus, izzinot tradīcijas, apgūstot senās dziesmas, rotaļas un dančus, stiprinājuši patriotisma jūtas pret savu novadu un tautu un apzinājušies sevī latvietību. 

Paldies visiem bijušajiem un esošajiem dalībniekiem par interesi un sirdsdegsmi!
Visi aicināti darbīgi uzsākt Jauno gadu!
Dalība dančos bez maksas. Gaidīsim!
Anda Skuja
Siguldas folkloras kopas “Senleja” vadītāja
Vairāk informācijas pa tālr. 29142319

No comments: