Saturday, January 21, 2017

Vai sākusies Dejas svētku konflikta aktīvā fāze?

Jau laikam tikai slinkais nav pamanījis emocionālos rakstus, TV raidījumus un aktīvās diskusijas sociālajos tīklos par topošo Dejas svētku uzveduma piedāvājumu.

Pēc divu mēnešu garas "šūmēšanās", "vārīšanās" un "cepšanās" sociālajos tīklos pēc vairākiem rakstiem Latvijas avīzē, raidījumiem TV3, LNT un LTV1, beidzot arī Kultūras ministrija ir atdzīvojusies un sniegusi vairākus paziņojumus sabiedrībai. Tas ir novēloti, jo Deju svētku rīkotāju neveiksmīgais piedāvājums jau ir radījis sabiedrībā tik lielu sašutumu, ka tapusi atklāta vēstule, kurā emocionāli aprakstītas nepatīkamās izjūtas, kas pārņēmušas daudzus bijušos un esošos dejotājus, vadītājus un virsvadītājus. Ārkārtas gadījumā, rakstīts vēstulē,  var notikt tā, ka dejotāju kopas atsakās piedalīties svētkos. Eļļu konflikta ugunīm nupat pielēja Latvijas Pašvaldību savienības paziņojums par atteikšanos atbalstīt skatuves kostīmu finansēšanu.

Tagad varam novērot samērā raitu darbošanos –
1) 24. janvārī plkst. 10.30 Kultūras ministrijas Lielajā zālē tikšanās ar deju apriņķu virsvadītājiem
2) 24. janvārī plkst. 13.00 preses brīfings (piedalās J. Purviņš, R.Suhanovs)
3) 31. janvārī LNKC vadība un Deju lieluzveduma radošā grupa tiksies ar virsvadītājiem
4) 2. februārī notiks Dziesmu un deju svētku Mākslinieciskās padomes sēde, kurā mākslinieciskā grupa prezentēs pilnveidoto koncepciju, kā arī alternatīvos risinājumus dalībnieku tērpiem.

Pagaidām viss izskatās mierīgi un bez lieka stresa. Tomēr, ticiet man, tas ir tikai ārējs miers. Ja tomēr neticat, tad lasiet vēstuli, ko lasa arī Valsts Prezidents.

http://nra.lv/kultura/198327-dejotaju-skarba-vestule-prezidentam-ja-jadejo-sadas-dejas-esmam-gatavi-atteikties-no-svetkiem.htm

2 comments:

Anonymous said...

ko?

Anonymous said...

Sviestā saskrējies esi vecīt? :D